Algemene Ledenvergadering 2016 voor leden en niet-leden

Aanstaande maandag, 6 juni, houdt onze vereniging haar algemene ledenvergadering. Onze leden zijn daarvoor per brief uitgenodigd maar ook niet-leden willen wij graag uitnodigen voor het deel na de pauze, een presentatie over de Duivenvoordecorridor, gelegen aan de grenzen van Voorschoten en Leidschendam-Voorburg, door Freerk Kiesow, landschapsarchitect en bestuurslid. De presentatie De Groene Grens, zal rond 20.30 uur (na het officiële deel van de vergadering) van start gaan en u bent van harte welkom bij Tuinvereniging Leeuwenbergh, Elzenlaan 5, 2495 AZ in Den Haag. Voor de route hier

Meer over de presentatie

Een Vinex-wijk in Leidschendam-Voorburg?

Het vorige college van Burgemeester en Wethouders van Leidschendam-Voorburg is gevallen over de plannen voor het Duivenvoordecorridor. U herinnert zich wellicht dat de gemeente daar veel grond had verworven (sloop kassencomplexen) in de verwachting de kavels met een flinke winst te verkopen. Toen de rekensom op tafel kwam met als uitkomst een verlies van mogelijk € 18 miljoen waren de rapen gaar.
Sinds die tijd zijn de gemeenten Voorschoten en Leidschendam-Voorburg koortsachtig aan het zoeken naar alternatieven die leiden tot betere uitkomsten én behoud van het groene, open en historische karakter van het gebied.
Ons bestuurslid Freerk Kiesow, landschapsarchitect, die het gebied op zijn duimpje kent, neemt u na de pauze mee voor een kijkje achter de schermen en vertelt over de visie De Groene Grens voor het gebied van Houdt Vlietrand Groen.